Over mij


“Mooie, natuurlijke materialen, pure ontwerpen en clean design, waarbij vorm en functie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn”,


Ik ben  een  veelzijdige ruimtelijk en beeldende vormgeefster.  Vaak word ik dan ook wel creatieve duizendpoot genoemd. Want hoe noem je iemand die niet in een creatief hokje past? Ik houd mij bezig met  conceptmatig ontwerpen, het liefst met natuurlijke materialen. Dit kan zijn van zeefdrukken, creatieve workshops geven, project managen tot aan een productontwerp. Deze project pak ik dan ook met beide handen aan en moeten dan ook van a tot z kloppen. Het totaal plaatje moet af zijn, van verpakking, branding, content creëren en een af eindproduct. 


Daarnaast ben ik moeder van 2 enige kids en een timmerman als vriend. Hierdoor zijn we altijd op zoek naar creatieve bezigheden om te doen. Daarom vliegen de DIY om de oren. Soms te leuk om niet te delen. Dus terug te vinden op de blog of op social media. 


Mijn laatste project “de stenen van mijn vader” is een hele persoonlijke. Deze laat ik naast mijn werk lopen om zelf weer een nieuwe tak van creativiteit te ontdekken. Kijk gerust even rond, naar alle projecten, als je een vraag hebt of een berichtje achter wilt laten kan dat altijd hieronder. 
Wat anderen over mij zeiden:


Wanneer Anne ergens aan begint, weet je dat je een compleet uitgedacht, uitgevoerd en afgerond project en/of product geleverd krijgt. Het werk van de inventieve Groningse designer/maker kenmerkt zich door een nuchtere blik op ontwerp. “Mooie, natuurlijke materialen, pure ontwerpen en clean design, waarbij vorm en functie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn”,


Aan ervaring geen gebrek; na het CIBAP in Zwolle te hebben doorlopen studeert ze in 2010 af aan de Groningse Kunstacademie. Vers afgestudeerd zette Anne haar eigen sieradencollectie ‘Words from the Heart’ op, en haar leren armbanden zijn door heel Nederland, deels Europa, en zelfs in Australië verkocht! Om haar ‘slechts’ (sieraden)ontwerpster te noemen, daar doe je haar mee te kort. In de afgelopen jaren heeft Anne zich – samen met haar Groningse nuchterheid – gestort op diverse projecten. Als (creatief) Project Manager leverde ze o.a. een fris totaalconcept af voor de winkel Hartendief in Groningen, en in dezelfde functie heeft ze jaren achtereen samen met House of design Wonen in Groningen georganiseerd, alsmede de Wonen&Co beurs, waar ze verantwoordelijk was voor jong talent op de beurs onder Grön design. Haar drive om ontwerp en mensen te verbinden uitte zich in het Groningse platform voor designers, genaamd Grön Design, waarbij ze aan de bron stond wat betreft idee, ontwerp, en uitvoering.


Anne haar kracht ligt in het ontwerpen en creëren van (totaal)concepten, die ze graag zelf uitvoert. Een voorbeeld hiervan is het (veranderende) interieur van Stichting Het Kopland, waarvoor ze op een inventieve en originele manier om is gegaan met een gemeenschappelijke ruimte. Als shopeigenaar van Folk Conceptstore in de Folkingestraat te Groningen heeft ze de verantwoordelijkheid voor de gehele winkel, samen met haar partner in crime Tim. Samen runnen zij de winkel, waar veel van hun eigen ontworpen producten, interieur te bezichtigen en te koop zijn (neem vooral een kijkje!).

Neem contact met mij op

Aarzel niet om contact op te nemen om een mogelijk project te bespreken of om meer te weten te komen over mijn werk.

Atelier Assen:

Havenkade 6

9403 AH Assen


Werkplaats Groningen,
Ulgersmaweg 141- 1

9731 BR Groningen


KVK: 51181754

VAT: NL001436757B39


Wi je langs komen? Neem dan eerst even contact op..